8.2.2015

Runebergin rulla

Runebergin päivä meni jo, mutta siitä huolimatta leivoin aiemmin viikolla päähäni putkahtaneen idean runebergintortun muunnelmasta. Ensimmäisestä kokeiluversiosta syntyi ihan kelpo paakelsi, mutta pientä viimeistelyä se vielä kaipaa.


Perustana on kääretorttutaikina

4 munaa
1,5 dl tummaa sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl hienoa piparkakkumurua
1 dl mantelijauhoa
1,5 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan ja keskenään sekoitetut kuivat aineet lisätään varovasti sekoittaen vaahtoon.
Uuni 200 C, paistoaika noin 8 minuuttia.

Kakkulevy kumotaan sokeroidulle leivinpaperille, annetaan hetken jäähtyä ja kostutetaan kevyesti punssilla. Sen jälkeen päälle levitetään ohuelti vadelmahilloa, kääritään rullalle ja pannaan viileään tekeytymään.

Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja: